Secretarul american al Apărării: China continuă acţiunile de reprimare internă şi activităţile militare agresive / Reacţia chinezilor

Administraţia comunistă din China continuă acţiunile de reprimare internă, practicile economice incorecte şi activităţile militare agresive pe plan internaţional, inclusiv în Europa, a declarat sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, secretarul american al Apărării, Mark Esper.

3083 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării: China continuă acţiunile de reprimare internă şi activităţile militare agresive / Reacţia chinezilor

Secretarul american al Apărării: China continuă acţiunile de reprimare internă şi activităţile militare agresive

"Partidul Comunist chinez se îndreaptă mai rapid în direcţia greşită, prin mai multe acţiuni de reprimare internă, prin noi practici economice incorecte, prin mai multă duritate şi, cel mai preocupant pentru mine, printr-o poziţie militară mai agresivă", a declarat Mark Esper în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München.

Şeful Pentagonului a subliniat că Statele Unite nu vor conflicte cu China, amintind că Administraţia de la Washington a furnizat Beijingului medicamente şi echipamente medicale în contexul epidemiei de gripă.

"Partidul Comunist chinez şi organismele asociate, inclusiv Armata Populară de Eliberare, desfăşoară din ce în ce mai multe activităţi în zone situate în afara frontierelor, inclusiv în Europa, căutând să obţină avantaje prin orice mijloace şi cu orice preţ", a atras atenţia Mark Esper, citat de agenţia Associated Press.

"Chiar dacă avem frecvent dubii asupra transparenţei şi onestităţii Beijingului, când este vorba de obiectivele de securitate trebuie să credem pe cuvânt China. Au spus că până în anul 2035 vor să finalizeze modernizarea militară şi până în 2049 să domine Asia la nivel militar. Vreau să se comporte normal China, Administraţia de la Beijing trebuie să îşi modifice politicile şi comportamentul", a subliniat Mark Esper.

China respinge criticile Statelor Unite, catalogându-le drept "minciuni"

Wang Yi, ministrul chinez de Externe, a respins sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, criticile Statelor Unite referitoare la acţiuni de reprimare şi activităţi militare, catalogându-le drept "minciuni" şi pledând pentru cooperare pe plan internaţional.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, şi secretarul de Stat, Mike Pompeo, "spun mereu aceleaşi lucruri despre China, sunt minciuni", a declarat Wang Yi, potrivit agenţiei Associated Press.

"Cauza tuturor acestor probleme este că Statele Unite nu vor dezvoltarea rapidă şi modernizarea Chinei şi cu atât mai puţin vor să accepte succesul unei ţări socialiste", a adăugat Wang Yi.

"China are dreptul să se dezvolte. Cea mai importantă sarcină pentru China şi Statele Unite este să aibă un dialog serios şi să găsească o modalitate ca două ţări cu sisteme sociale diferite să coexiste în armonie şi pace. China este pregătită şi sperăm că Statele Unite vor colabora cu noi", a subliniat şeful diplomaţiei de la Beijing.

Administraţia comunistă din China continuă acţiunile de reprimare internă, practicile economice incorecte şi activităţile militare agresive pe plan internaţional, inclusiv în Europa, a declarat sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la München, secretarul american al Apărării, Mark Esper.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici