Secretarul Consiliului de Securitate al Inguşetiei a fost asasinat

Secretarul Consiliului de Securitate al Inguşetiei Ahmed Kotiev a murit după ce a fost împuşcat marţi dimineaţa în această regiune instabilă din Caucazul rus, a anunţat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

105 afișări
Imaginea articolului Secretarul Consiliului de Securitate al Inguşetiei a fost asasinat

Secretarul Consiliului de Securitate al Inguşetiei a fost asasinat (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Marţi dimineaţa, în raionul Malgobekski, în Inguşetia, "persoane necunoscute au tras de mai multe ori cu arma automată împotriva maşinii secretarului Consiliului de Securitate al Republicii, Ahmed Kotiev", se arată în comunicat.

"Şoferul a murit la faţa locului, iar Kotiev a decedat din cauza rănilor într-o instituţie medicală", precizează comunicatul.

"Toate pistele sunt studiate", potrivit Comitetului de anchetă, principalul organ însărcinat cu anchetele penale în Rusia. Cu toate acestea, cea a unei morţi legate de activitatea profesională a lui Kotiev este privilegiată.

O anchetă a fost deschisă pentru crime şi trafic de arme.

Liderul Inguşetiei, Iunus-Bek Evkurov, a anunţat că se va ocupa în mod personal de caz.

"Mă voi duce eu însumi la locul crimei şi mă voi ocupa; voi merge să văd rudele. Sunt convins că îi vom găsi în curând şi îi vom pedepsi pe ucigaşi", a declarat el pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Incidentele armate rămân frecvente în Inguştia, dar şi în Daghestan, două republici din Caucazul rus vecine Ceceniei.

După Primul Război Cecen (1994-1996) între forţele federale ruse şi separatiste, mişcarea de rebeliune s-a islamizat şi s-a extins peste frontierele acestei mici republici, trasformându-se astfel, la miljocul anilor 2000, într-o mişcare islamistă activă în întreaga regiune a Caucazului de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici