Secretarul de Stat al SUA, în vizită la Phenian pentru discuţii referitoare la summitul Donald Trump-Kim Jong-Un

Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, a ajuns miercuri la Phenian, pentru discuţii privind întrevederea istorică între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programată să se desfăşoare în următoarele săptămâni, informează postul BBC News.

1527 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat al SUA, în vizită la Phenian pentru discuţii referitoare la summitul Donald Trump-Kim Jong-Un

Secretarul de Stat al SUA, în vizită la Phenian pentru discuţii referitoare la summitul Trump-Kim

Pentru oficialul american este a doua sa vizită la Phenian în decurs de doar o lună.

Şeful diplomaţiei americane şi-a exprimat speranţa că va reuşi să finalizeze planurile privind summitul Donald Trump-Kim Jong-Un, pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Pompeo a mai declarat că speră ca Phenianul va "face lucrul corect" şi îi va elibera pe cei trei cetăţeni americani închişi în Coreea de Nord.

Un oficial prezidenţial sud-coreean a relatat că Phenianul ar urma să-i elibereze pe cei trei americani în "semn de bunăvoinţă" înainte summitului între liderii celor două state.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vizita lui Pompeo la Phenian în cursul discursului său privind dosarul iranian.

Referindu-se la întrevederea sa cu liderul nord-coreean, Trump a declarat că "locul este ales. Ora şi data, totul este stabilit."

"Vom vedea cum va decurge până la urma. Poate nu va funcţiona. Dar poate fi un lucru grozav pentru Coreea de Nord, Coreea de Sud şi întreaga lume", a adăugat Donald Trump.

Vizita lui Pompeo la Phenian are loc la scurt timp după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a deplasat la Beijing pentru o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping. Conform agenţiei China Nouă, cei doi lideri de stat s-au întâlnit luni şi marţi.

Kim Jong-Un se deplasase în China şi la sfârşitul lunii martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici