Secretarul de stat american Antony Blinken face o vizită fulger în Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken a plecat miercuri spre Israel pentru a-şi arăta solidaritatea cu poporul israelian şi pentru a preveni extinderea războiului în Orientul Mijlociu, potrivit Reuters.

148 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat american Antony Blinken face o vizită fulger în Israel

În semn de solidaritate cu cel mai apropiat aliat al Washingtonului în Orientul Mijlociu, Antony Blinken se va întâlni cu oficiali israelieni de rang înalt, probabil şi cu premierul Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre continuarea sprijinului militar.

Secretarul de stat nu va merge în Cisiordania, a declarat o sursă, potrivit Reuters. Programul vizitei nu a fost anunţat în mod oficial, iar oficialii americani au refuzat să comenteze informaţiile despre acest subiect.

O prioritate pentru Blinken va fi transmiterea unui mesaj de descurajare, care vizează în mare parte Iranul şi grupurile susţinute de acesta, precum Hezbollah din Liban, pentru a împiedica izbucnirea unui război mai amplu. De asemenea, vor fi căutate soluţii pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas în timpul incursiunii în Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici