Secretarul de Stat american John Kerry se întâlneşte la Roma cu miniştri europeni de Externe pe tema crizei din Ucraina

Secretarul de Stat american John Kerry urmează să se întâlnească joi, la Roma, cu miniştri europeni de Externe pe tema crizei din Ucraina, a anunţat un diplomat american înaintea summitului extraordinar de la Bruxelles.

103 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat american John Kerry se întâlneşte la Roma cu miniştri europeni de Externe pe tema crizei din Ucraina

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry, care a sosit în capitala italiană la o reuniune internaţională asupra situaţiei din Libia, urma să discute cu miniştrii sau adjuncţii miniştrilor de Externe italian, francez, britanic şi german, potrivit acestui oficial de la Departamentul de Stat care călătoreşte împreună cu Kerry şi jurnalişti.

Secretarul de Stat s-a întâlnit deja cu anumiţi miniştri din state europene miercuri, la Paris, în cursul unor negocieri, inclusiv cu Rusia, asupra crizei din Ucraina.

"Obiectivul este să se pună de acord înaintea reuniunii Consiliului de Miniştri UE", a declarat diplomatul.

Liderii europeni se întâlnesc de urgenţă, joi, la Bruxelles, la un summit extraordinar consacrat mijloacelor de a ajuta Ucraina şi de a răspunde "agresiunii" ruse în Crimeea, unde sunt aşteptaţi observatori OSCE.

Summitul, care a fost anunţat luni, urma să înceapă cu o întâlnire cu noul premier ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Angela Merkel, François Hollande, David Cameron şi ceilalţi 25 de lideri UE urmau ca după această întâlnire să "dezbată între ei pe tema situaţiei din Ucraina şi a reacţiei UE", a precizat Consiliul European.

Kerry asistă la Roma la o Conferinţă internaţională cu privire la situaţia din Libia, în care puterile occidentale urmează să examineze mijloace de ajutorare a acestei ţări, pentru a ieşi din haos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici