Secretarul general al Naţiunilor Unite: Vieţile a milioane de oameni ar putea fi în pericol în lipsa solidarităţii

Vieţile a milioane de oameni sunt în pericol dacă ţările nu dau dovadă de solidaritate în contextul pandemiei de coronavirus, a avertizat joi seară Antonio Guterres, secretarul general ONU.

556 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al Naţiunilor Unite: Vieţile a milioane de oameni ar putea fi în pericol în lipsa solidarităţii

Secretarul general al Naţiunilor Unite: Vieţile a milioane de oameni ar putea fi în pericol în lipsa solidarităţii

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a îndemnat ţările să dea dovadă de solidaritate în contextul pandemiei de coronavirus, avertizând că sunt în pericol vieţile a milioane de oameni, în condiţiile în care cel mai recent bilanţ indică cel puţin 9.790 de morţi la nivel mondial.

"Dacă lăsăm virusul să se răspândească precum un incendiu - mai ales în regiunile cele mai vulnerabile ale lumii -, ar putea muri milioane de oameni", a avertizat Antonio Guterres, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

"Solidaritatea mondială nu este doar un imperativ moral, este în interesul tuturor", a subliniat secretarul general ONU.

Conform celui mai recent bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins (SUA), pe plan global se înregistrează 236.420 de cazuri confirmate de coronavirus şi 9.790 de decese.

Cele mai multe cazuri confirmate de îmbolnăvire se înregistrează în China (81.155), Italia (41.035) şi Iran (18.407).

Cele mai multe decese s-au înregistrat în Italia (3.405), China (3.130), Iran (1.284), Spania (803) şi Franţa (243), conform bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici