Secretarul general al NATO îl îndeamnă pe Putin să reconsidere suspendarea tratatului New Start

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat Rusia să îşi reconsidere decizia de a suspenda aderarea la tratatul New Start, potrivit Reuters.

3311 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al NATO îl îndeamnă pe Putin să reconsidere suspendarea tratatului New Start

Secretarul general al NATO îl îndeamnă pe Putin să reconsidere suspendarea tratatului New Start

Oficialul a spus că NATO plănuieşte să organizeze o întâlnire cu experţi în achiziţii de armament pentru a se asigura că Ucraina are armele de care are nevoie.

O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi "periculoasă pentru întreaga lume", iar Occidentul nu poate lăsa să se întâmple acest lucru, a declarat Stoltenberg.

În cadrul unei conferinţe de presă, Jens Stoltenberg a declarat că, dacă Moscova ar cuceri Ucraina, ar arăta că "agresiunea funcţionează şi că forţa este recompensată".

"Ar fi periculos pentru propria noastră securitate şi pentru întreaga lume, aşa că trebuie să susţinem şi să ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina", a adăugat el.

El a dezminţit afirmaţia făcută de Putin în discursul său, potrivit căreia Rusia nu a început războiul, spunând că ţara este "agresorul" şi că nu este atacată de nimeni.

Stoltenberg a adăugat că Ucraina este "victima agresiunii ruseşti" şi că Occidentul sprijină "autoapărarea" acesteia.

"Preşedintele Putin este cel care a început acest război imperial de cucerire şi Putin este cel care continuă să escaladeze războiul", a spus el. "El a crezut că poate distruge Ucraina şi ne poate diviza, dar a subestimat determinarea poporului ucrainean de a-şi apăra patria şi unitatea noastră."

El a continuat să spună că NATO nu vede niciun semn că Putin se pregăteşte pentru pace - de fapt, liderul a arătat clar că "se pregăteşte pentru mai mult război", cerând ajutorul Coreei de Nord şi Iranului.

De asemenea, Stoltenberg şi-a reiterat îngrijorarea că China intenţionează să sprijine ţara cu "arme letale".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici