Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, condamnă atentatul de la Kabul

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat, miercuri, atentatul terorist de la Kabul, în urma căruia au murit 90 de persoane şi peste 400 au fost rănite, potrivit site-ului oficial al ONU.

421 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, condamnă atentatul de la Kabul

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, condamnă atentatul de la Kabul (Imagine: Hepta)

"Secretarul general şi-a exprimat oroarea faţă de acest act şi a subliniat nevoia de a sprijini lupta împotriva terorismului şi a extremismului violent. (…)Atacurile îndreptate împotriva civililor reprezintă încălcări grave ale drepturilor omului şi ale legislaţiei umanitare internaţionale şi nu pot fi justificate niciodată. Cei răspunzători de atacul de azi trebuie aduşi în faţa justiţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric, potrivit site-ului oficial al ONU.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi alte 350 au fost rănite în urma exploziei care a avut loc miercuri în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea ambasadelor străine şi a palatului prezidenţial, potrivit unui oficial din Ministerul afgan al Sănătăţii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Explozia ar fi fost cauzată de un atac cu maşină-capcană în Zanbaq Square, o zonă intens circulată din centrul oraşului Kabul. Printre persoanele ucise se află femei şi copii.

În apropiere de locul unde a avut loc explozia se află ambasadele Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei, Palatul Prezidenţial şi sediul misiunii NATO. Potrivit informaţiilor preliminare, un camion-cisternă plin cu explozibil ar fi fost detonat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici