Secretarul general NATO: Aliaţii fac prea puţin în timp ce Ucraina rămâne fără muniţie

Ucraina rămâne fără muniţie în războiul său împotriva invaziei Rusiei, iar membrii NATO nu fac suficient pentru a ajuta Kievul, a declarat, joi, secretarul general al alianţei, Jens Stoltenberg.

297 afișări
Imaginea articolului Secretarul general NATO: Aliaţii fac prea puţin în timp ce Ucraina rămâne fără muniţie

Secretarul general NATO: Aliaţii fac prea puţin în timp ce Ucraina rămâne fără muniţie

În comentarii neobişnuit de tranşante privind acest război, Stoltenberg a arătat că aliaţii NATO au capacitatea de a oferi mai mult Ucrainei, dar trebuie să dea dovadă de voinţă politică pentru a face acest lucru, scrie Reuters.

"Ajutorul fără precedent din partea aliaţilor NATO a ajutat Ucraina să supravieţuiască, ca naţiune independentă. Dar Ucraina are nevoie de şi mai mult sprijin şi are nevoie de el acum", a declarat Stoltenberg la sediul NATO din Bruxelles.

La mai bine de doi ani de la invazia Rusiei, armata ucraineană s-a confruntat recent cu o reducere semnificativă a livrărilor de arme din partea Occidentului.

"Aliaţii NATO nu furnizează Ucrainei suficientă muniţie, iar acest lucru are consecinţe pe câmpul de luptă în fiecare zi. Este unul dintre motivele pentru care ruşii au reuşit să facă unele progrese pe câmpul de luptă în ultimele săptămâni şi luni”, a afirmat Stoltenberg..

"Este o nevoie urgentă ca aliaţii să ia deciziile necesare pentru a face un pas şi a oferi mai multă muniţie Ucrainei. Acesta este mesajul meu către toate capitalele", a subliniat Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici