Secretele de luptă ale occidentalilor, în pericol: Legiunea străină de piloţi intrată în serviciul chinezilor

Mai mulţi piloţi de avioane de luptă din Statele Unite, Marea Britanie, Australia şi Franţa au antrenat aviatori chinezi şi le-au dezvăluit câteva tehnici de zbor.

10533 afișări
Imaginea articolului Secretele de luptă ale occidentalilor, în pericol: Legiunea străină de piloţi intrată în serviciul chinezilor

O legiune străină de piloţi din forţele aeriene militare ale diferitelor ţări occidentale se află în serviciul Beijingului.

Au fost angajaţi în Marea Britanie, Statele Unite, Australia şi Franţa pentru a antrena aviatorii chinezi şi a dezvălui tehnicile de zbor şi de luptă folosite de adversarii lor.

Alarma a fost trasă de poliţia australiană, care a arestat un fost pilot american, pe care tocmai se pregăteşte să-l extrădeze. Fostul ofiţer se numeşte Daniel Edmund Duggan şi are 54 de ani.

După ce a părăsit Corpul Marin al SUA, unde şi-a încheiat cariera de instructor de zbor, Duggan s-a mutat în Australia şi a înfiinţat compania „Top Gun Tasmania”, care a angajat foşti piloţi militari americani şi britanici. Avea la dispoziţie câteva avioane de vânătoare cumpărate de pe piaţa second-hand.

30 de piloţi au devenit instructori în China

În 2014, fostul ofiţer a zburat în China, iar de atunci FBI-ul îl urmăreşte. Este acuzat că le-a explicat tacticile operaţionale americane „colegilor” din Armata Populară de Eliberare şi că a acţionat ca intermediar pentru recrutarea altor foşti piloţi militari occidentali.

Duggan a părăsit Beijingul în 2020, iar de atunci a locuit în Australia, după ce şi-a luat cetăţenia. Procesul de extrădare solicitat de Statele Unite va începe în noiembrie.

Aproximativ 30 de foşti piloţi britanici ai RAF au fost instructori în China începând cu 2019. Salarii erau atrăgătoare: 237.000 de lire pe an (aproximativ 270.000 de euro), susţin serviciile secrete din Insulă.

Niciunul dintre piloţii care au părăsit Royal Air Force pentru a zbura la Beijing şi a preda chinezilor tehnici occidentale de luptă nu a încălcat în mod oficial legea.

Nu există niciiun cap de acuzare pentru aceştia, în temeiul Legii secretelor oficiale, care acoperă spionajul, sabotajul şi schimbul de secrete cu inamicul. După apariţia acestor cazuri, Londra promite să revizuiască legea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici