Securitatea lui Tony Blair costă 2,5 milioane de euro anual

Autorităţile britanice alocă aproximativ două miliarde de lire sterline (2,5 milioane euro) pentru protecţia fostului premier Tony Blair, mai mult decât pentru a garanta securitatea lui Gordon Brown, actualul şef al Guvernului, informează Daily Mirror în ediţia electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Securitatea lui Tony Blair costă 2,5 milioane de euro anual

Securitatea lui Tony Blair costă 2,5 milioane de euro anual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O sursă de la Scotland Yard a declarat că au fost alocate mai multe fonduri pentru securitatea lui Blair de când a devenit emisar al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu.

Securitatea lui Brown va costa 1,5 milioane de lire anual, la fel ca şi pe timpul când Blair era prim-ministru. Însă, potrivit unor surse oficiale, securitatea lui Blair va depăşi suma de două milioane de lire (2,5 milioane euro).

"Este expus celui mai ridicat nivel de risc, pentru că a contribuit la intervenţiile în Afganistan şi Irak. Noile sale sarcini se referă la reconcilierea în Orientul Mijlociu şi astfel se explică aceste costuri", precizează sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici