Şefa diplomaţiei canadiene se declară optimistă în legătură cu discuţiile privind comerţul cu SUA

Chrystia Freeland, ministrul de Externe al Canadei, a declarat că a avut marţi "o conversaţie constructivă, foarte bună" cu Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, în legătură cu revizuirea Acordului nord-american de liber schimb (NAFTA), informează agenţia The Associated Press.

158 afișări
Imaginea articolului Şefa diplomaţiei canadiene se declară optimistă în legătură cu discuţiile privind comerţul cu SUA

Şefa diplomaţiei canadiene se declară optimistă în legătură cu discuţiile privind comerţul cu SUA

Freeland a declarat că ambele părţi implicate în negocieri sunt pregătite pentru "o săptămână constructivă şi importantă", însă a avertizat şi că "suntem pregătiţi pentru toate scenariile".

Ministrul canadian de Externe şi-a întrerupt turneul diplomatic în Europa şi a zburat marţi la Washington pentru discuţii cu oficialii americani privind comerţul, după ce SUA şi Mexicul au ajuns la o înţelegere privind revizuirea Acordului nord-american de liber-schimb.

Administraţia de Washington trebuie acum să negocieze cu Canada, cea de-a treia membră a blocului comercial nord-american, iar fără acceptul Guvernului de la Ottawa este neclar dacă înţelegerea între Mexic şi SUA va rezista, relatează agenţia The Associated Press.

Negocierile pentru revizuirea NAFTA au început încă de anul trecut, însă Canada nu a mai luat parte la discuţii de câteva luni.

Trump a avertizat luni că SUA ar putea încerca să negocieze un "acord separat cu Canada", adăugând că vrea să scape de numele NAFTA, care are "conotaţii negative".

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat luni că este important ca Ottawa să fie parte a acordului comercial cu Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici