Şefa secţiei de Opinii de la New York Times şi-a dat demisia acuzând ziarul de „mediu iliberal”

  • Şefa secţiunii Opinii de la New York Times şi-a dat demisia luni.
  • ”Twitter nu este antetul The New York Times”, a scris Weiss.
  • Weiss a mărturisit că a fost acuzată de nazism şi rasism
616 afișări
Imaginea articolului Şefa secţiei de Opinii de la New York Times şi-a dat demisia acuzând ziarul de „mediu iliberal”

Şefa secţiei de Opinii de la New York Times şi-a dat demisia acuzând ziarul de „mediu iliberal”

Şefa secţiunii Opinii de la New York Times şi-a dat demisia luni.

Jurnalista acuză ziarul de „mediul iliberal”. Scrisoare de demisie a publicat-o pe reţelele de socializare.
„Twitter nu este antetul The New York Times. Însă Twitter a devenit editorul său suprem.” spune ea.

Bari Weiss, şefa secţiunii Opinii de la The New York Times, a demisionat luni atacând redacţia ziarului, scrie CNN. În scrisoarea de demisie, postată de Weiss în mediul online a criticat ziarul pentru susţinerea a ceea ce numeşte ea „mediu iliberal” şi a denunţat spiritul partizan din redacţie.

„Twitter nu este antetul The New York Times”, a scris Weiss. „Însă Twitter a devenit editorul său suprem.” spune ea.

„Poveştile sunt alese şi povestite într-un mod pentru a satisface cele mai înguste părţi din audienţă, mai degrabă decât pentru a permite unui public curios să citească despre lume şi apoi să tragă propriile concluzii”, adaugă jurnalista.

Weiss a mărturisit că a fost acuzată de nazism şi rasism de proprii săi colegi pentru că avea opinii diferite şi că a fost supusă unui bullying constant din partea lor.

Autor: Tatiana Beliuţă


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici