Şeful AIEA: Operaţiunile normale continuă la Zaporojie, nu sunt sisteme compromise

Un oficial de rang înalt al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică a declarat că "niciun sistem de securitate sau de siguranţă nu a fost compromis în apropierea reactoarelor" de la centrala nucleară Zaporojie - cea mai mare din Europa - pe care trupele ruseşti au ocupat-o, scrie CNN.

235 afișări
Imaginea articolului Şeful AIEA: Operaţiunile normale continuă la Zaporojie, nu sunt sisteme compromise

Şeful AIEA: Operaţiunile normale continuă la Zaporojie, nu sunt sisteme compromise

"Considerăm că, din punct de vedere tehnic, funcţionarea continuă în mod normal, deşi, aşa cum am subliniat în faţa consiliului de guvernatori al AIEA, nu există, desigur, normalitate în această situaţie, în condiţiile în care există, desigur, forţe militare care se ocupă de sit", a declarat directorul general al AIEA, Rafael Grossi, în faţa Consiliului de Securitate al ONU.

El a precizat că este în continuare în contact cu oficialii ucraineni, inclusiv cu compania care operează instalaţiile şi cu operatorii de la Zaporojie.

El este pregătit să se deplaseze cât mai curând posibil la Cernobîl pentru a se consulta cu omologii ucraineni, a spus el, dar "dacă va fi necesar, atunci când va fi necesar" se va consulta cu "forţele responsabile pentru a stabili un cadru stabil, astfel încât să poată fi respectată respectarea principiilor de bază ale siguranţei şi securităţii, începând cu integritatea fizică a instalaţiilor".

El a solicitat sprijinul Consiliului de Securitate al ONU pentru eforturile AIEA.

El a transmis informaţia în mod virtual, în timp ce se afla în zbor spre Teheran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici