Şeful băncii centrale poloneze, acuzaţii grave la adresa Germaniei: Urmăreşte recuperarea fostelor teritorii

  • Polonia se îndreaptă spre o recesiune, moneda sa îşi pierde din valoare, iar inflaţia este printre cele mai ridicate din UE, însă şeful băncii centrale a ţării are alte preocupări.
  • Pericolul pentru Polonia vine de la Berlin şi Bruxelles, a avertizat Adam Glapiński într-un interviu acordat ziarului de dreapta Gazeta Polska, publicat miercuri.
20843 afișări
Imaginea articolului Şeful băncii centrale poloneze, acuzaţii grave la adresa Germaniei: Urmăreşte recuperarea fostelor teritorii

Sursa foto: Twitter

Germania urmăreşte "recuperarea sub o formă sau alta a fostelor lor teritorii, care se află acum în interiorul graniţelor Poloniei, şi subjugarea acestei întregi centuri de ţări dintre Germania şi Rusia", a declarat Glapiński, referindu-se la reglementarea teritorială de după cel de-al Doilea Război Mondial, în urma căreia unele teritorii din estul Germaniei au fost cedate Poloniei. Schimbarea frontierelor a fost acceptată de mult timp de guvernele germane.

El a avertizat că proiectele Berlinului sunt promovate de Donald Tusk, liderul Platformei Civice, principalul partid de opoziţie din Polonia, şi fost prim-ministru polonez şi preşedinte al Consiliului European, potrivit POLITICO.

"De un an de zile se spune că sarcina stabilită de Bruxelles pentru Tusk nu este doar aceea de a răsturna actualul guvern al Poloniei şi de a pune ţara noastră pe drumul spre zona euro", a declarat Glapiński. "Odată ce aceste sarcini vor fi îndeplinite, Tusk trebuie să se întoarcă la Bruxelles, să devină şeful Comisiei Europene şi să continue un efort accelerat de construire a unui stat european".

Totul face parte dintr-un plan mai amplu al Berlinului de a exercita controlul asupra continentului, a avertizat Glapiński, şeful Băncii Naţionale a Poloniei din 2016. Într-un interviu anterior, Glapiński a declarat: "Tusk a fost trimis cu un plan de încorporare a Poloniei în imperiul european german".

Tusk nu este un fan al lui Glapiński şi a promis că, dacă opoziţia va câştiga următoarele alegeri, Glapiński va rămâne fără loc de muncă, spunând că a fost numit în mod necorespunzător pentru un al doilea mandat de cinci ani la începutul acestui an.

"Adam Glapiński nu este doar incompetent. Adam Glapiński nu este doar indecent în ceea ce face. Adam Glapiński încalcă legea", a declarat Tusk la un miting al partidului luna trecută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici