Şeful Comisiei Europene şi cel mai important diplomat al UE sunt în drum spre Kiev

  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi cel mai important diplomat al UE, Josep Borrell, sunt în drum spre capitala ucraineană Kiev.
  • Vineri, cei doi lideri UE se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
865 afișări
Imaginea articolului Şeful Comisiei Europene şi cel mai important diplomat al UE sunt în drum spre Kiev

Şeful Comisiei Europene şi cel mai important diplomat al UE sunt în drum spre Kiev

Von der Leyen a postat vineri pe Twitter o fotografie în care apare urcând într-un tren alături de premierul slovac Eduard Heger, care se alătură călătoriei.

„Abia aştept să ajung la Kiev", a scris Ursula von der Leyen pe platforma de socializare.

Şi Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, a postat pe Twitter o fotografie cu el şi cu Ursula von der Leyen plecând în călătorie.

Cei doi lideri UE urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean VolodImIr ZelenskI „în cursul zilei de vineri", potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serghei Nikiforov.

Vizita are loc în contextul în care blocul comunitar a aprobat joi seara al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, impunând în special o interdicţie de import pentru cărbunele rusesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici