Şeful Consiliului Naţional de Securitate din Iran: Avem o listă cu 13 scenarii pentru a ne răzbuna pe SUA. Şi cel mai blând poate crea un coşmar istoric

Un oficial iranian de rang înalt, şeful Consiliului Naţional de Securitate, a spus că Iranul a întocmit o listă cu 13 scenarii pentru a se răzbuna pe SUA pentru uciderea lui Qassem Soleimani, relatează Washington Post.

15387 afișări
Imaginea articolului Şeful Consiliului Naţional de Securitate din Iran: Avem o listă cu 13 scenarii pentru a ne răzbuna pe SUA. Şi cel mai blând poate crea un coşmar istoric

Sursă foto: Profimedia

Ali Shamkani, şeful Consiliului Naţional de Securitate, a spus că şi cel mai blând dintre cele 13 scenarii de răzbunare poate crea un „coşmar istoric” pentru SUA, relatează Washington Post.

Shamkani a mai adăugat că răzbunarea iraniană nu va fi limitată la o singură operaţiune. A refuzat să elaboreze, dar în mod specific a menţionat bazele militare americane de lângă graniţele cu Iranul, subliniind că ”avem informaţii despre personalul militar şi echipament”.

Mii de iranieni s-au strâns marţi la Kerman pentru funeraliile generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, asasinat joi, în capitala Irakului, Bagdad, de armata americană. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici