Şeful diplomaţiei americane va efectua săptămâna viitoare un turneu în mai multe ţări din Europa

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, va efectua săptămâna viitoare un turneu diplomatic în Europa, urmând să se oprească la Londra şi Paris, după care va participa la Forumul Economic de la Davos, Elveţia, iar în cele din urmă va ajunge la Varşovia, informează site-ul cotidianului The Hill.

773 afișări
Imaginea articolului Şeful diplomaţiei americane va efectua săptămâna viitoare un turneu în mai multe ţări din Europa

Secretarul de Stat al SUA va vizita săptămâna viitoare mai multe ţări din Europa

Potrivit Departamentului de Stat de la Washington, Tillerson se va întâlni la Londra cu omologul său britanic, Boris Johnson, cei doi oficiali urmând să discute despre situaţia din Siria şi criza nord-coreeană.

Nu este clar dacă oficialul american va vizita şi sediul noii ambasade SUA de la Londra. Săptămâna trecută, preşedintele Donald Trump şi-a anulat participarea la ceremonia de inaugurare a noii misiuni diplomatice, acuzându-l pe predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, că a vândut vechea ambasadă "pe mărunţiş".

Trump a recunoscut că decizia de mutare a ambasadei de la Londra a fost luată în timpul Administraţiei preşedintelui republican George W. Bush, însă a declarat că a fost construită în timpul mandatului lui Obama şi "a depăşit enorm bugetul alocat".

La Paris, secretarul de Stat ar urma să aibă întrevederi cu mai mulţi oficiali francezi pentru discuţii pe teme precum Siria, Iran, Liban şi criza nord-coreeană.

Tillerson este apoi aşteptat la Davos, unde va participa alături de preşedintele american Donald Trump la Forumul Economic Mondial.

În cele din urmă, Tillerson va întreprinde o vizită la Varşovia, unde va discuta cu oficialii polonezi despre securitatea în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici