Şeful OMS spune că "lumea nu tratează rasa umană în acelaşi mod". Yemen, Afganistan sau Siria nu primesc aceeaşi atenţie ca Ucraina

  • Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) spune că lumea nu acordă atenţie în aceeaşi măsură situaţiilor de urgenţă care afectează albii şi negrii.
  • Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că doar o fracţiune din ajutorul acordat Ucrainei a fost acordat altor crize umanitare.
10279 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS spune că "lumea nu tratează rasa umană în acelaşi mod". Yemen, Afganistan sau Siria nu primesc aceeaşi atenţie ca Ucraina

Ajutorul acordat Ucrainei este "foarte important", deoarece "are un impact asupra întregii lumi", a spus el.

Dar provincia Tigray din Etiopia, Yemen, Afganistan sau Siria nu primesc aceeaşi atenţie, a spus el, potrivit BBC.

"Nu ştiu dacă lumea acordă cu adevărat aceeaşi atenţie vieţilor albe şi negre", a declarat dl Tedros într-o conferinţă de presă.

"Trebuie să fiu direct şi sincer că lumea nu tratează rasa umană în acelaşi mod. Unii sunt mai egali decât alţii. Şi când spun acest lucru, mă doare. Pentru că văd acest lucru. Foarte greu de acceptat, dar se întâmplă", a adăugat el.

Tedros, care provine din Tigray, a declarat că ONU a stabilit că sunt necesare 100 de camioane pe zi cu provizii umanitare care să salveze vieţi pentru regiunea etiopiană.

Războiul a izbucnit în Tigray între TPLF, un grup care a dominat politica etiopiană timp de aproape trei decenii şi guvern în noiembrie 2020, după luni de tensiuni mocnite.

În urma luptelor au fost ucişi mii de oameni, inclusiv civili, în timp ce milioane de oameni au nevoie disperată de ajutor umanitar, guvernul federal fiind acuzat că a împiedicat eforturile de ajutorare.

Toate părţile beligerante ar fi efectuat execuţii extrajudiciare şi ar fi recurs la violenţă sexuală.

ONU consideră că în Yemen este cea mai gravă criză umanitară din lume.

În Afganistan, ONU afirmă că 24 de milioane de persoane au nevoie de asistenţă umanitară pentru a supravieţui.

Siria se află în război civil de 11 ani. Aproximativ o jumătate de milion de oameni au fost ucişi şi milioane de persoane au fost strămutate în timpul conflictului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici