Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze. Lloyd Austin îl supărase pe preşedintele Americii

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, şi-a cerut scuze joi pentru că nu i-a anunţat din timp pe preşedintele Joe Biden şi pe personalul de rang înalt despre diagnosticul de cancer de prostată de care suferă, adăugând că sperietura de sănătate a fost un „pumn în stomac” care l-a zguduit.

275 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze. Lloyd Austin îl supărase pe preşedintele Americii

Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze că nu l-a anunţat pe Biden despre diagnosticul de cancer

Austin, în vârstă de 70 de ani, şi-a cerut scuze, de asemenea, pentru modul în care a gestionat spitalizarea sa ulterioară, care a fost ţinută secretă faţă de public, de personalul de rang înalt şi de Biden însuşi timp de câteva zile, scrie Reuters.

„(Biden) a răspuns cu o graţie şi o inimă caldă la care oricine îl cunoaşte pe preşedintele Biden se aşteaptă şi sunt recunoscător pentru încrederea sa deplină în mine”, a declarat Austin în prima sa conferinţă de presă de la spitalizarea sa.

Secretomania în jurul stării lui Austin şi a spitalizării sale de la 1 ianuarie a luat prin surprindere Casa Albă şi Congresul, şi nici măcar Biden nu a ştiut că Austin a fost spitalizat în mare parte din prima săptămână a lunii ianuarie.

„Nu m-am descurcat cum trebuie”, a declarat Austin.

Incidentul a declanşat un scandal politic. Republicanii l-au acuzat pe Austin de neglijenţă în serviciu. Biden a declarat că are încredere în Austin, în ciuda a ceea ce preşedintele a fost de acord că a fost o greşeală privind modul de judecată.

Austin a declarat că intimitatea şi nu secretul a stat la baza deciziei sale de a nu anunţa mai devreme Casa Albă sau publicul despre diagnostic.

„A fost un pumn în stomac”, a spus Austin referindu-se la diagnosticul său.

Austin a spus că încă mai are dureri de picior, dar medicii săi au fost încrezători că acestea se vor ameliora în timp.

Austin a fost internat la Centrul medical militar naţional Walter Reed din Maryland pe 22 decembrie pentru tratarea cancerului de prostată. El s-a întors la spital pe 1 ianuarie din cauza unor complicaţii care au inclus o infecţie a tractului urinar.

Spitalizarea nu a fost dezvăluită decât patru zile mai târziu, iar Pentagonul nu a precizat motivul pentru care a fost tratat până la 9 ianuarie.

Austin a declarat că nu a ordonat niciodată nimănui din rândul personalul său să nu spună Casei Albe sau publicului despre spitalizarea din ianuarie.

El a adăugat că nu ştie ce informaţii au fost transmise adjunctului său, Kathleen Hicks, care i-a preluat temporar atribuţiile.

Unii republicani proeminenţi, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcţie. Austin este un general în retragere cu patru stele care a condus forţele din Irak şi care este primul secretar al apărării de culoare din America.

Preşedintele Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanţilor a Camerei Reprezentanţilor a SUA i-a cerut lui Austin să depună mărturie în faţa comisiei cu privire la faptul că nu a dezvăluit la timp spitalizarea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pentagon,
cancer,
biden

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici