Şeful Pentagonului, spitalizat din cauza unor complicaţii

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a fost spitalizat, discret, din cauza unor complicaţii. Guvernul american a făcut publică informaţia abia vineri, deşi s-a întâmplat luni, 1 ianuarie, relatează AFP.

1275 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului, spitalizat din cauza unor complicaţii

Şeful Pentagonului, spitalizat din cauza unor complicaţii

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost spitalizat luni din cauza unor complicaţii de sănătate, a anunţat vineri, 5 ianuarie, Pentagonul, într-un moment în care Statele Unite se confruntă cu o criză tot mai mare în Orientul Mijlociu.

Lloyd Austin a fost internat la spitalul militar Walter Reed, în apropiere de Washington, în seara zilei de 1 ianuarie, "pentru complicaţii apărute în urma unei proceduri medicale", a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, într-un comunicat, fără a preciza natura complicaţiilor sau durata internării.

"El se recuperează bine şi este de aşteptat să revină la serviciu astăzi (vineri)", a precizat purtătorul de cuvânt.

Anunţul a atras critici din partea Asociaţiei corespondenţilor de la Pentagon, care consideră că publicul are dreptul să ştie când membrii cabinetului american sunt spitalizaţi sau când sunt delegate sarcini în urma unei complicaţii medicale.

Spitalizarea şefului Pentagonului vine într-un moment de tensiune pentru Statele Unite în Orientul Mijlociu, legat de conflictul dintre Israel şi Hamas. Rebelii Houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au intensificat atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roşie, în timp ce alte grupări din Irak şi Siria ţintesc cu rachete şi drone forţele americane aflate în aceste ţări. Joi, Statele Unite au avut un atac la Bagdad care l-a ucis pe liderul unui grup armat pro-iranian pe care Washingtonul îl consideră implicat în atacuri împotriva forţelor americane din Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici