Şeful secţiei antiteroriste a Scotland Yard a demisionat - VIDEO

Şeful secţiei antiteroriste a Scotland Yard şi-a prezentat demisia, după o gafă care a grăbit arestarea unor presupuşi terorişti, a anunţat joi primarul Londrei, Boris Johnson.

15 afișări
Imaginea articolului Şeful secţiei antiteroriste a Scotland Yard a demisionat - VIDEO

Şeful secţiei antiteroriste a Scotland Yard a demisionat (Imagine: Mediafax Foto)

"Mi-am depus demisia astăzi ştiind că acţiunea mea ar fi putut compromite o operaţiune antiteroristă majoră", a declarat Bob Quick într-un comunicat.

"Regret profund problemele provocate colegilor mei în desfăşurarea operaţiunii şi le sunt recunoscător pentru maniera în care s-au adaptat rapid şi profesionist unui program modificat", a adăugat acesta.

Douăsprezece persoane au fost arestate miercuri în nord-vestul Angliei, potrivit poliţiei din comitatul Greater Manchester, în cadrul unei ample operaţiuni antiteroriste.

Quick fusese fotografiat miercuri seară, la sosirea sa la Downing Street, cu documente care conţineau detaliile acestei operaţiuni.

Presa a difuzat în cursul serii această fotografie, ascunzând conţinutul documentelor, care menţionau locul şi detaliile despre natura ameninţării reprezentate de suspecţi.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat pentru BBC că a primit cu "mare reticenţă şi tristeţe" demisia lui Bob Quick. "Nu este vorba o vânătoare de vrăjitoare", a subliniat Johnson.

John Yates, adjunct al lui Stephenson, îl va înlocui pe Quick, a precizat Scotland Yard.

Yates este cunoscut pentru că a condus ancheta privind "împrumuturile" acordate de donatori bogaţi partidelor pentru finanţarea campaniei electorale din 2005. Unii dintre donatori au fost ulterior propuşi pentru un loc în Camera Lorzilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici