Şeful serviciilor de informaţii din Danemarca este suspectat că a spionat cetăţenii danezi

  • Şeful serviciilor de informaţii militare din Danemarca a fost suspendat din funcţie după ce au apărut date că agenţia pe care o conducea a încălcat legile.
  • Lars Findsen şi încă doi angajaţi ai Serviciul Danez de Informaţii Militare este acuzat că a spionat cetăţenii danezi în ultimii şase ani.
  • O anchetă internă a fost lansată de după ce o serie de informatori au transmis date despre ce se întâmpla de fapt în agenţia condusă de Findsen.
961 afișări
Imaginea articolului Şeful serviciilor de informaţii din Danemarca este suspectat că a spionat cetăţenii danezi

Şeful serviciilor de informaţii din Danemarca este suspectat că a spionat cetăţenii danezi

Potrivit presei locale, Serviciul de Informaţii pentru Apărare este acuzat că nu a investigat acuzaţiile de spionaj în serviciile armate. De asemenea, a fost acuzat că a obţinut şi a transmis informaţii despre cetăţenii danezi, scrie BBC News

Agenţia de spionaj mai este acuzată şi că a ascuns infracţiuni şi că a omis să informeze instituţia care monitorizează agenţiile de spionaj din ţară.

Ministrul Apărării, Trine Bramsen, a declarat că va fi lansată o anchetă în acest caz. Într-o declaraţie de pe site-ul ministerului, ea a spus că problema va fi analizată cu „cea mai mare seriozitate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici