Şeful Statului Major din SUA s-a întâlnit cu negociatori ai insurgenţilor talibani afgani

  • Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, şi oficiali din cadrul Departamentului de Stat s-au întâlnit cu negociatori ai Mişcării talibanilor afgani, în cadrul procesului de pace din Afganistan.
  • Administraţia Donald Trump a semnat un acord cu Mişcarea talibanilor afgani în februarie. Insurgenţii talibani nu au ajuns încă la nicio soluţie de pace cu Administraţia de la Kabul.
1063 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major din SUA s-a întâlnit cu negociatori ai insurgenţilor talibani afgani

Şeful Statului Major din SUA s-a întâlnit cu negociatori ai insurgenţilor talibani afgani

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, şi oficiali din cadrul Departamentului de Stat s-au întâlnit cu negociatori ai Mişcării talibanilor afgani, în cadrul procesului de pace din Afganistan.

Generalul Mark Milley şi reprezentanţi ai Departamentului de Stat s-au deplasat la Doha (Qatar) în cadrul "formatului militar constituit prin acordul dintre SUA şi talibani", a declarat Sarah Flaherty, purtătorul de cuvânt al oficialului militar american, conform publicaţiei The Hill.

"Şeful Statului Major a discutat despre necesitatea reducerii imediate a actelor de violenţă şi despre accelerarea progreselor pentru o soluţie negociată, care să contribuie la stabilitatea regională şi să garanteze interesele naţionale americane", a subliniat Flaherty.

Potrivit agenţiei Associated Press, după întrevederea din Qatar, desfăşurată marţi, generalul Mark Milley s-a deplasat la Kabul, pentru o întâlnire cu preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

Administraţia Donald Trump a semnat un acord cu Mişcarea talibanilor afgani în februarie. Insurgenţii talibani nu au ajuns încă la nicio soluţie de pace cu Administraţia de la Kabul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
afganistan,
talibani

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici