Semnal de alarmă. Vestul Europei a avut cea mai secetoasă lună iulie din ultimele decenii

Marea Britanie şi Franţa au avut cea mai secetoasă lună iulie din ultimele decenii, potrivit CNN.

622 afișări
Imaginea articolului Semnal de alarmă. Vestul Europei a avut cea mai secetoasă lună iulie din ultimele decenii

Anglia a înregistrat cel mai secetos iulie din 1935, iar Franţa cel mai secetos din 1959, în timp ce un val de căldură record a cuprins ambele ţări.

„Anglia a avut doar 35% din media sa de precipitaţii pentru această lună", a anunţat luni, prin intermediul unui comunicat, serviciul naţional de meteorologie din Marea Britanie, Met Office.

Sudul şi estul ţării au fost afectate în mod deosebit de lipsa precipitaţiilor. Sudul Angliei a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie înregistrată din 1836 încoace, cu doar 17% din media precipitaţiilor, potrivit Met Office.

La fel ca în restul Europei, în iulie, insulele britanice au fost lovite de un val de căldură record. Marea Britanie a înregistrat pentru prima dată temperaturi de peste 40 de grade Celsius, cu o temperatură record de 40,3 grade Celsius stabilită pe 19 iulie în Coningsby.

În Franţa, în luna iulie a plouat doar 7,8 mm, a declarat luni, la radio FranceInfo, Christophe Béchu, ministrul Tranziţiei Ecologice.

„Avem un deficit de 88% faţă de ceea ce ar fi fost necesar", a adăugat Béchu.

Valul de căldură din iulie a adus incendii de vegetaţie violente în vestul şi sudul ţării, iar un nou val de căldură este aşteptat să lovească Franţa în această săptămână. În sud-vestul ţării se estimează că miercuri s-ar putea ajunge la 40 de grade Celsius, potrivit Météo France, serviciul meteorologic al ţării.

Incendiile de vegetaţie au apărut în sudul Franţei, iar cel mai mare din departamentul Gard a distrus mai mult de 350 de hectare de păduri până duminică seara, potrivit departamentului local de pompieri.

Aproape jumătate din teritoriul Europei, inclusiv Marea Britanie, este „la risc" de secetă, au avertizat cercetătorii de la Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene la 18 iulie. O porţiune de 44% din teritoriul Uniunii Europene şi al Regatului Unit face obiectul unei avertizări de secetă, iar 9% se află în stare de alertă de secetă, au precizat cercetătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici