Senatul SUA a adoptat o lege pentru protecţia drepturilor protestatarilor din Hong Kong

Senatul Statelor Unite a adoptat marţi, în mod unanim, proiectul de lege privind protecţia drepturilor umane în Hong Kong, în contextul escaladării actelor de violenţă dintre manifestanţii pro-democraţie şi forţele locale de ordine, conform site-ului agenţiei Reuters.

604 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA a adoptat o lege pentru protecţia drepturilor protestatarilor din Hong Kong

Senatul american a adoptat o lege pentru protecţia drepturilor protestatarilor din Hong Kong

„Actul pentru Democraţie şi Drepturi Umane în Hong Kong”, adoptat de membrii Senatului de la Washington, urmează să fie dezbătut şi adoptat de Camera Reprezentanţilor care a aprobat propria versiune a măsurii în urmă cu o lună. Cele două camere trebuie să armonizeze conţinuturile celor două propuneri legislative în cadrul unui text care va fi înaintat pentru examinare preşedintelui Donald Trump.

Complementar, Senatul american a mai adoptat o lege care interzice exportul anumitor muniţii de control al mulţimilor, precum gaz lacrimogen, spray paralizant, gloanţe de cauciuc şi arme cu electroşocuri, către forţele de ordine din Hong Kong.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în urmă cu şase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Taguri:
hong kong,
proteste,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici