Senatul american a adoptat o lege privind securitatea Mării Negre. Negrescu: Mesaj puternic pentru România

Aprobarea în Senatul American a Legii privind securitatea Mării Negre ca amendament la bugetul apărării reprezintă un mesaj puternic de sprijin pentru România şi pentru regiunea noastră, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu, prezent la Washington.

2758 afișări
Imaginea articolului Senatul american a adoptat o lege privind securitatea Mării Negre. Negrescu: Mesaj puternic pentru România

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Europarlamentarul român Victor Negrescu salută aprobarea în Senatul American a Legii privind Securitatea Mării Negre ca amendament la legea de autorizare a bugetului apărării pe anul viitor.

„Aprobarea în Senatul American a Legii privind securitatea Mării Negre ca amendament la legea privind autorizarea bugetului apărării pe anul viitor reprezintă un mesaj puternic de sprijin pentru România şi pentru regiunea noastră în acest context regional marcat de provocări. De altfel, Partidul Social Democrat a promovat constant acest demers legislativ, efectuând, prin reprezentanţii săi, mai multe vizite la Washington pentru a convinge parlamentarii americani. Chiar săptămâna aceasta am discutat personal cu echipa care a iniţiat proiectul legislativ, dar şi cu o serie de senatori şi cu colaboratorii lor pentru a-i convinge să susţină amendamentul. Îi felicit cu această ocazie pe senatorii Jeanne Shaheen şi Mitt Romney pentru reuşita lor şi pentru suportul oferit regiunii”, spune Victor Negrescu.

Prezent la Washington, Negrescu mai spune că aprobarea acestui proiect înseamnă „aplicarea unei strategii integrate pentru Marea Neagră, care cuprinde atât dimensiunea de apărare, cât şi componente importante pe zona economică, industriei de apărare, energiei sau consolidării democratice”.

Europarlamentarul român a avut o serie de întâlniri în Statele Unite printre care se regăsesc cea cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din cadrul Departamentului pentru Comerţ, David de Falco, sau cea cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din Departamentul de Stat, Ambasadorul Yuri Kim.

„Valoarea comerţului bilateral între Statele Unite şi Uniunea Europeană se ridică la peste 1,4 trilioane de dolari şi generează peste 16 milioane de locuri de muncă în ambele părţi ale Atlanticului. România trebuie să profite de acest context favorabil al relaţiilor economice transatlantice, venind cu noi iniţiative importante. Am discutat despre parteneriatul economic dintre Statele Unite şi România cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din cadrul Departamentului pentru Comerţ, David De Falco, care cunoaşte foarte bine România şi care urmează să efectueze două noi misiuni cu oameni de afaceri la noi în ţară, promiţându-ne, totodată, sprijinul său pentru Forumul de Afaceri dedicat Iniţiativei celor Trei Mări, pe care România îl organizează în luna septembrie la Bucureşti. Nu în ultimul rând, am discutat cu Vice-Secretarul adjunct pentru Europa din Departamentul de Stat, Ambasadorul Yuri Kim, dar şi cu ceilalţi reprezentanţi ai Departamentului de Stat responsabili de România, despre importanţa consolidării relaţiilor transatlantice şi setării unei agende comune pe termen lung, cu obiective clare, care să includă direct România”, mai spune Victor Negrescu.

Potrivit europarlamentarului PSD, România se poate baza pe sprijinul direct al Statelor Unite „pentru a deveni un hub regional capabil să asigure dezvoltarea şi stabilitatea flancului estic al NATO. Am discutat cu partenerii americani despre consolidarea relaţiilor noastre bilaterale, precum şi despre modul în care putem dezvolta în continuare proiectele noastre comune împreună cu Uniunea Europeană”, a completat vicepreşedintele social democraţilor europeni, Victor Negrescu.

În cadrul acestei vizite eurodeputatul român a mai avut întâlniri cu senatorul Mike Rounds, cu care a discutat despre colaborarea în domeniul apărării, cu membrul în Congresul Statelor Unite, Mike Lawler, alături de care a fost lansată o platformă dedicată viitorului cooperării transatlantice, cu reprezentanţi ai Atlantic Council, Heritage Foundation, Universităţii George Washington sau ai Alianţei, reţeaua comunităţii de afaceri româneşti din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici