Senatul american limitează posibilităţile lui Donald Trump de a ataca Iranul

Senatul Statelor Unite a adoptat joi un proiect de lege care îi limitează preşedintelui Donald Trump posibilitatea de a ataca Iranul, la câteva săptămâni de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, informează Reuters.

1615 afișări
Imaginea articolului Senatul american limitează posibilităţile lui Donald Trump de a ataca Iranul

Senatul american limitează posibilităţile lui Donald Trump de a ataca Iranul

Proiectul a fost adoptat cu 55 de voturi pentru şi 45 împotrivă, în condiţiile în care opt senatori republicani au decis să voteze propunerea. Proiectul adoptat de Senat ar urma să îl oblige pe preşedinte să retragă eventualele trupele angajate în ostilităţi împotriva Iranului, cu excepţia cazului în care Congresul decide să declare război acestei ţări sau să autorizeze utilizarea forţei în mod punctual împotriva Iranului.

Donald Trump a avertizat că va face uz de dreptul său de veto în cazul în care Senatul va lua această decizie, iar analiştii nu se aşteaptă ca democraţii să obţină cele două treimi dintre voturi necesare pentru ca Senatul să poată să treacă peste dreptul de veto al preşedintelui.

Senatorul democrat Tim Kaine, autorul propunerii, a declarat că votul de joi din Senat întăreşte importanţa Congresului în ceea ce priveşte deciziile militare. El a adăugat că, deşi Senatul nu are în acest moment posibilitatea de a trece peste un eventual drept de veto al preşedintelui, se aşteaptă ca Donald Trump să ţină cont atât de opinia membrilor Senatului, cât şi de cea a cetăţenilor americani cu privire la o eventuală intervenţie militară împotriva Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran,
congres

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici