Sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă pronunţată împotriva lui Mohamed Morsi a fost anulată

Curtea de Casaţie din Egipt a anulat, marţi, sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destitutit din funcţie în 2013 de către armată, au delcarat pentru AFP avocatul lui şi un responsabil judiciar, potrivit Le Figaro.

554 afișări
Imaginea articolului Sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă pronunţată împotriva lui Mohamed Morsi a fost anulată

Sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă pronunţată împotriva lui Mohamed Morsi a fost anulată

Săptămâna trecută, Curtea a anulat pedeasa cu moartea pronunţată împotriva lui Morsi, informează Reuters.

Instituţia a anulat, de asemenea, pedeapsa cu moartea pronunţată împotriva unor înalţi responsabili din cadrul mişcării Frăţia Musulmană, judecaţi în procesul deschis pentru spionaj în favoarea organizaţiei islamiste palestiniene Hamas, mişcătii libaneze Hezbollah şi Iranului.

Ales în mod democratic după revolta din 2011, Morsi a fost înlăturat de la putere de către fostul şef al armatei Abdel Fattah al-Sisi în urma unor proteste ample şi a fost imediat arestat.

El rămâne în detenţie pentru condamnări separate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici