Serbia cumpără nouă elicoptere Airbus, pentru Forţele Aeriene şi Ministerul de Interne

Guvernul Serbiei a decis joi să achiziţioneze nouă elicoptere Airbus care vor intra în dotarea Armatei şi a Ministerului de Interne, în cadrul unui plan mai amplu care include cumpărarea unor aparate de zbor din Rusia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2865 afișări
Imaginea articolului Serbia cumpără nouă elicoptere Airbus, pentru Forţele Aeriene şi Ministerul de Interne

Serbia cumpără nouă elicoptere Airbus, pentru Forţele Aeriene şi Ministerul de Interne (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Ministerul sârb al Apărării a confirmat existenţa unui contract cu Airbus Helicopters pentru achiziţionarea a nouă aparate H145M, fără a dezvălui preţul.

Bugetul pentru apărare al Serbiei pe anul 2017 este de 61 de miliarde de dinari (494 de milioane de euro), reprezentând 1,4% din PIB.

"Prin aceste achiziţii, Forţele Aeriene sârbe şi Ministerul de Interne vor fi dotate cu cea mai nouă generaţie de elicoptere", a comunicat Guvernul de la Belgrad.

Recent, Rusia a donat Serbiei şase avioane de vânătoare MIG-29. În iunie, Serbia a cumpărat două elicoptere utilitare ruse Mi17, într-un contract de 25 de milioane de euro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici