Serghei Lavrov: Au existat "excese de toate părţile" în conflictul din Osetia de Sud

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că au existat "excese de toate părţile" în timpul conflictului din republica separatistă georgiană Osetia de Sud.

12 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Au existat "excese de toate părţile" în conflictul din Osetia de Sud

Serghei Lavrov: Au existat "excese de toate părţile" în conflictul din Osetia de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

"Sunt sigur că au existat excese de toate părţile, însă a fost război", a declarat Lavrov, citat de Interfax, după prima sa vizită în Osetia de Sud şi Abhazia, o altă regiune separatistă georgiană.

"Dacă se deschide focul asupra ta atunci când mergi să sprijini Ţhinvali, riposta ta nu poate fi prin definiţie foarte precisă", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Lavrov a fost întrebat de jurnaliştii ruşi în legătură cu atacurile împotriva unor sate din Osetia de Sud populate de georgieni după declanşarea operaţiunii armatei georgiene împotriva Ţhinvali, capitala osetă, şi sosirea forţelor ruse.

O amplă ofensivă a fost lansată la 8 august în Georgia după ce forţele georgiene au declanşat o operaţiune pentru a încerca să preia controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici