Serghei Lavrov critică dur refuzul Londrei de a permite accesul diplomaţilor ruşi la Iulia Skripal, fiica fostului spion rus

Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, a denunţat drept "revoltător" refuzul Marii Britanii de a oferi acces diplomaţilor ruşi la Iulia Skripal, fiica fostului spion rus Serghei Skripal, rănită în atacul neurotoxic din Salisbury, atribuit Moscovei, informează site-ul agenţiei Tass.

1328 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov critică dur refuzul Londrei de a permite accesul diplomaţilor ruşi la Iulia Skripal, fiica fostului spion rus

Serghei Lavrov critică dur refuzul Londrei de a permite accesul diplomaţilor ruşi la Iulia Skripal, fiica fostului spion rus

"Consider că este scandalos faptul că până acum cererile noastre repetate de a primi acces la cetăţenii noştri au fost respinse sau au rămas fără răspuns", a spus Lavrov.

Starea de sănătate a Iuliei Skripal s-a îmbunătăţit rapid în ultimele zile, şi-a recăpătat conştienţa şi poate vorbi, la aproape o lună după atacul neurotoxic de la Salisbury. Pe de altă parte, tatăl ei, Serghei Skripal este în continuare în stare critică.

Lavrov şi-a exprimat speranţa că şi Serghei Skripal va ieşi din comă şi stare sa de sănătate se va îmbunătăţi.

"Vreau să reiterez faptul că Rusia nu are nici o legătură cu otrăvirea lui Skripal, dar suntem foarte interesaţi - probabil mai mult decât oricine altcineva - să stabilim adevărul despre soarta cetăţenilor noştri", a adăugat diplomatul rus.

Moscova a cerut Londrei să ofere dovezi că atacul chimic din orăşelul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizând că, în caz contrar, va considera că este o agresiune la adresa unor cetăţeni ruşi. "O analiză a tuturor circumstanţelor ne conduce să ne gândim la posibila implicare a serviciilor secrete britanice" în atacul neurotoxic din Salisbury, a comunicat Ministerul rus de Externe. "Dacă părţii ruse nu îi vor fi prezentate dovezi împotriva acestei ipoteze, vom considera că avem de-a face cu o tentativă de ucidere a cetăţenilor noştri ca rezultat al unei provocări politice majore", precizează Ministerul de Externe de la Moscova. Moscova este "extrem de preocupată" în legătură cu starea de sănătate a Iuliei Skripal şi privind refuzul Londrei de a furniza acces consular, a subliniat Ministerul rus de Externe.

Autorităţile britanice au anunţat în weekend că studiază posibilitatea aprobării cererilor Moscovei privind acordarea de acces consular pentru Iulia Skripal.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici