Serghei Lavrov: Moscova nu va susţine impunerea unei soluţii externe la conflictul din Siria

Moscova nu va susţine impunerea unei soluţii extrene la conflictul din Siria, a declarat joi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, îndemnând comunitatea internaţională să nu prejudicieze rezultatul "dialogului" care se va instaura între sirieni.

236 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Moscova nu va susţine impunerea unei soluţii externe la conflictul din Siria

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia nu poate susţine şi nu va susţine nicio soluţie din afară", fiind vorba despre a "favoriza dialogul şi nu de a prejudicia rezultatele acestui dialog", a declarat Lavrov în faţa presei, după ce emisarul internaţional Kofi Annan a prezentat un plan prevăzând crearea unui Guvern de tranziţie care să fie compus atât din membri ai regimului lui Bashar al-Assad, cât şi ai opoziţiei.

Rusia susţine schimbări care să conducă la "înţelegere naţională" şi la reforme în Siria, a mai spus Lavrov. "Susţinem transformările care vor merge în sensul înţelegerii naţionale asupra reformelor de mult timp necesare" în Siria, a spus el.

De asemenea, situaţia preşedintelui Bashar al-Assad este necesar să fie "hotărâtă în cadrul unui dialog sirian, de către poporul sirian", a apreciat Lavrov, subliniind că, în prezent, "nu există un proiect aprobat" al Conferinţei de la Geneva privind situaţia din Siria.

Moscova a apreciat totodată că excluderea Iranului de la această conferinţă ar reprezenta o eroare, acuzând Statele Unite că adoptă "standarde duble" opunându-se prezenţei Teheranului la această reuniune. "Iranul este un actor influent în această situaţie, iar eu cred că faptul de a ţine această ţară departe de întâlnirea de la Geneva este o eroare", a subliniat ministrul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici