Serghei Lavrov: Rusia nu va interveni militar în Ucraina

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a asigurat luni că "nu va fi nicio intervenţie militară" a Rusiei în Ucraina şi a apreciat că "o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile" trebuie discutată la negocierile prevăzute în Belarus.

1561 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Rusia nu va interveni militar în Ucraina

Serghei Lavrov: Rusia nu va interveni militar în Ucraina

"Nu va fi nicio intervenţie militară, suntem în favoarea unei rezolvări paşnice a acestei crize grave, a acestei tragedii", a declarat Lavrov în cadrul unei întâlniri cu studenţii ruşi.

"Tot ceea ce facem vizează doar progresul unei abordări politice" în rezolvarea situaţiei din Ucraina, unde au loc lupte între armata ucraineană şi rebelii proruşi, a subliniat ministrul.

El a apreciat că "o încetare a focului imediată şi fără condiţii prealabile" ar trebui să facă obiectul discuţiilor de la Minsk unde se reuneşte luni un "grup de contact" în privinţa crizei din Ucraina, ce include în special reprezentanţi ai Kievului, Rusiei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Unul sau mai mulţi reprezentanţi separatişti proruşi ar trebui să fie, de asemenea, prezenţi la această reuniune.

În acelaşi moment, Comisia Europeană trebuie să înceapă să lucreze la noi sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de occidentali că a mobilizat trupe în sprijinul separatiştilor şi vizată deja de numeroase sancţiuni europene şi americane. 

Serghei Lavrov a promis revenirea la o "cooperare pragmatică" cu UE şi Statele Unite, cerându-le occidentalilor să "renunţe la politica ultimatumurilor, ameninţărilor şi sancţiunilor, care nu au niciun viitor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici