Serghei Lavrov: Situaţia din Siria se va îmbunătăţi dacă SUA vor confrunta gruparea Frontul al-Nusra

Situaţia umanitară din provinciile siriene Idlib şi Ghouta de Est se va îmbunătăţi substanţial odată ce Statele Unite vor începe cu adevărat lupta împotriva grupării teroriste Frontul al-Nusra, a declarat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenţiei Tass.

424 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Situaţia din Siria se va îmbunătăţi dacă SUA vor confrunta gruparea Frontul al-Nusra

Serghei Lavrov: Situaţia din Siria se va îmbunătăţi dacă SUA vor confrunta gruparea Frontul al-Nusra

În cadrul unei întrevederi la Moscova cu o delegaţie a opoziţiei siriene, Serghei Lavrov şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la criza din regiune.

"Am atras atenţia de câteva luni că suburbiile Damascului, inclusiv teritoriul ambasadei Rusiei, sunt ţintele unor atacuri din Ghouta de Est. Dar cel mai important aspect este că teroriştii Jabhat al-Nusra continuă să se simtă ca acasă în Ghouta de Est şi Idlib. Partenerii voştri vestici, inclusiv membrii coaliţiei conduse de SUA, continuă să cruţe Frontul al-Nusra. Acest lucru se întâmplă de mai mulţi ani. Dacă ar fi rezolvată problema cu al-Nusra, cu un front cu adevărat consolidat, inclusiv prin confruntări din partea coaliţiei conduse de SUA, sunt convins că situaţia umanitară din Idlib şi Ghouta de Est ar fi diferită, mult mai bună", a spus Lavrov.

În luna decembrie a anului trecut, Pentagonul a anunţat că operaţiunile militare americane în Siria vor continua. Colonelul Robert Manning, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că "regimul sirian şi acţiunile Rusiei au demonstrat până acum că lupta împotriva Stat Islamic şi a altor grupări extremiste violente, cum ar fi Frontul Nusra şi Al-Qaida, nu este principala lor prioritate".

Frontul al-Nusra sau Jabhat al-Nusra este o miliţie jihadistă sunnită care luptă împotriva forţelor guvernamentale siriene, cu scopul declarat de a înfiinţa un stat islamist în Siria. Gruparea este aripa siriană a organizaţiei teroriste Al-Qaida, operând de asemenea şi în Libanul vecin. Frontul al-Nusra a fost desemnat organizaţie teroristă de către state precum Statele Unite şi Rusia, dar şi de către Consiliul de Securitate al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici