Serghei Lavrov: SUA au cerut sfatul Rusiei înainte de summitul Trump-Kim din Vietnam

Statele Unite au cerut sfatul Rusiei în legătură cu întrevederea între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, ce urmează să se desfăşoare săptămâna aceasta la Hanoi, în Vietnam, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Tass.

823 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: SUA au cerut sfatul Rusiei înainte de summitul Trump-Kim din Vietnam

Serghei Lavrov: SUA au cerut sfatul Rusiei înainte de summitul Trump-Kim din Vietnam

Şeful diplomaţiei ruse a afirmat că discuţiile între oficiali de rang înalt de la Moscova şi Washington indică faptul că "SUA sunt pregătite să solicite punctul nostru de vedere cu privire la un anumit scenariu în legătură cu ceea ce se va întâmpla la Hanoi în câteva zile [summitul Coreea de Nord-SUA]".

Lavrov a mai subliniat că nu există o soluţie rapidă pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea şi a propus crearea unui mecanism sixpartit de discuţii privind securitatea în nord-estul Asiei.

"Situaţia din Asia de Nord-Est nu este uşoară, în primul rând din cauza chestiuni nucleare din Peninsula Coreeană, dar în ceea ce priveşte stabilitatea pe termen lung, obiectivul este de a crea un mecanism de pace şi securitate în regiune ", a afirmat oficialul rus.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, pe 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici