Serghei Lavrov: Unele ţări europene se opun planurilor SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei

Un număr de ţări europene importante nu sunt de acord cu planurile SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei, iar Washingtonul încearcă să atragă în acestă iniţiativă o serie de state cunoscute pentru atitudinea lor rusofobă, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

1350 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Unele ţări europene se opun planurilor SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei

Serghei Lavrov: Unele ţări europene se opun planurilor SUA de aprovizionare cu armament a Ucrainei

"Europa nu este tăcută, ridică obiecţii [faţă de livrările de armament către Ucraina efectuate de SUA] cu o voce scăzută, nu în public", a declarat ministrul rus într-un interviu la postul Rossiya-1, citat de agenţia de ştiri Tass.

"Potrivit datelor noastre, îşi exprimă dezacordul în discuţiile cu Statele Unite, ca răspuns la cerinţele imperative ale Washingtonului ca Europa să se alăture" acestei iniţiative, a completat Lavrov.

"Statele Unite încearcă acum să ademenească în aceste planuri o serie de ţări cunoscute pentru atitudinea lor rusofobă, şi anume vecinii noştri baltici şi Polonia", a adăugat oficialul rus.

La finalul lunii decembrie, Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, a declarat că Washingtonul a decis să ofere Ucrainei "capabilităţi defensive îmbunătăţite ca parte a efortului nostru (american) de a ajuta Ucraina să-şi consolideze capacitatea de apărare pe termen lung, să-şi protejeze suveranitatea şi integritatea teritorială, să descurajeze alte agresiuni".

Potrivit postului de televiziune ABC, preşedintele american Donald Trump ar urma să aprobe planul care stipulează furnizarea de armament antitanc Ucrainei în valoare de 47 de miliarde de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici