Serghei Lavrov: USA au înarmat miliţiile kurde din Siria, ignorând poziţia Turciei

Statele Unite au înarmat miliţiile kurde din Siria şi ignoră poziţia Turciei, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, într-un interviu pentru postul Euronews, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

1002 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: USA au înarmat miliţiile kurde din Siria, ignorând poziţia Turciei

Serghei Lavrov: USA au înarmat miliţiile kurde din Siria, ignorând poziţia Turciei

"Turcia a declarat în repetate rânduri că va face tot posibilul pentru a îi împiedica pe kurzi să preia controlul asupra graniţei dintre Siria şi Turcia", a declarat oficialul rus.

"În pofida acestui fapt, americanii au înarmat, aş spune că au înarmat puternic, unităţile kurde, ignorând în totalitate poziţia Turciei", a adăugat Lavrov.

"Cu câteva luni în urmă, Statele Unite au anunţat deodată planurile sale de a înfiinţa o forţă de 30.000 de persoane, majoritatea kurdă, pentru a proteja zona de securitate a frontierei dintre Siria şi Turcia", a spus oficialul de la Moscova.

"Evident, Statele Unite au o strategie care, cred eu, are drept scop să păstreze prezenţa militară (americană) în Siria pentru totdeauna", a declarat Lavrov, adăugând că Washingtonul "caută să facă acelaşi lucru în Irak şi în Afganistan, în pofida tuturor promisiunilor anterioare".

Ankara consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliate cu mişcarea insurgentă separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici