Serghei Riabkov, viceministrul rus de Externe: Decizia privind suspendarea vizelor SUA încalcă ideea de libertate

Prin suspendarea eliberării vizelor non-imigraţie pentru cetăţenii ruşi, Statele Unite au compromis ideea fundamentală de libertate, a declarat miercuri viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, relatează site-ul agenţiei Tass.

921 afișări
Imaginea articolului Serghei Riabkov, viceministrul rus de Externe: Decizia privind suspendarea vizelor SUA încalcă ideea de libertate

Serghei Riabkov, viceministrul rus de Externe: Decizia privind suspendarea vizelor SUA încalcă ideea de libertate

"Statele Unite, care au promovat valoarea libertăţii în întreaga lume, au demonstrat că pot sacrifica cu uşurinţă valoarea lor fundamentală pentru ambiţiile politice. Cu toate acestea, rămânem calmi în această chestiune", a spus Riabkov.

Diplomatul rus a adăugat că Moscova încă speră la îmbunătăţirea relaţiilor sale cu Washingtonul, odată cu mandatul preşedintelui Donald Trump.

Luni, ambasada SUA din Rusia a anunţat că "din cauza limitei impuse de guvernul rus cu privire la numărul personalului diplomatic autorizat să se afle în Rusia, toate operaţiunile legate de acordarea de vize, în afara celor pentru imigrare, vor fi suspendate la 23 august, înainte de a se relua de la 1 septembrie, dar numai la Moscova".

Ca urmare a acestei măsuri, consulatele generale Sankt Petersburg, Ekaterinburg şi Vladivostok nu vor mai elibera vize pentru SUA.

La 28 iulie, Administraţia Vladimir Putin a anunţat o serie de măsuri ca reacţie la sancţiunile adoptate de Statele Unite. Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite. În plus, două imobile utilizate de diplomaţii americani în Rusia trebuie predate autorităţilor ruse, după o măsură similară adoptată de Statele Unite în decembrie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici