Serialul american de desene animate „The Simpsons” nu va mai folosi actori albi pentru vocile unor personaje de altă etnie

Celebrul serial de desene animate „The Simpsons” nu va mai folosi actori albi pentru vocile unor personaje de altă etnie, a anunţat reţeaua de televiziune Fox Network, citată de BBC.

744 afișări
Imaginea articolului Serialul american de desene animate „The Simpsons” nu va mai folosi actori albi pentru vocile unor personaje de altă etnie

Serialul american de desene animate „The Simpsons” nu va mai folosi actori albi pentru vocile unor personaje de altă etnie

Decizia producătorilor serialului a venit după ani de critici în legătură cu desemnarea unui actor alb, Hank Azaria, în rolul unui personaj amerindian numit Apu.

În plus, asupra industriei divertismentului se fac presiuni pentru a oferi mai multe oportunităţi interpreţilor care nu sunt albi.

Anunţul de vineri al Fox Network vine ca urmare a valului de proteste Black Lives Matter, care s-a extins şi în zona culturii, televiziunii şi industriei filmului, după moartea afro-americanului George Floyd aflat în custodia poliţiei americane la 25 mai.

Actorul Hank Azaria - care oferă vocea şi altor personaje, inclusiv a ofiţerului de poliţie negru Lou şi mexicano-americanului Bumblebee - a spus că este „foarte enervant” pentru el „personal şi profesional”, ca cineva să se simtă marginalizat din cauza lui Apu.

FOTO: Actorul Hank Azaria care dă voce amerindianului Apu, din serialul de desene animate „The Simpsons”

Fox Network nu menţionează însă dacă Apu sau alte personaje vor continua să apară în celebrul serial.

Şi alţi actori albi din SUA, printre care Mike Henry şi Kristen Bell, au anunţat că nu vor mai oferi voci pentru persoanele de culoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici