Serviciile americane de informaţii au concluzionat că racheta care a lovit spitalul din Gaza a fost lansată de Hamas

336 afișări
Imaginea articolului Serviciile americane de informaţii au concluzionat că racheta care a lovit spitalul din Gaza a fost lansată de Hamas

AP Photo

Serviciile de informaţii americane au confirmat în mare raportările CNN bazate pe sursele guvernamentale israeliene care au stabilit că o rachetă lansată din interiorul Fâşiei Gaza s-a rupt în aer, provocând explozia de la spital.

De asemenea, acestea rămân în concordanţă cu evaluarea principală pe care administraţia prezidenţială americană a împărtăşit-o Congresului săptămâna trecută.

Oficialii de informaţii au spus că cele două dovezi principale i au fost imaginile locului exploziei, care au arătat daune consistente provocate de o rachetă mai degrabă trasă din Gaza decât din Israel; şi analiza videoclipurilor luate din patru locuri,  dintre care unele au fost difuzate pe Al Jazeera, care au surprins traiectoria rachetei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici