Serviciile de informaţii militare ucrainene: Ofensiva Rusiei în Ucraina continuă, dar într-un ritm semnificativ mai lent

  • Ofensiva Rusiei în Ucraina a continuat marţi, dar într-un ritm semnificativ mai lent, iar un al doilea comandant rus de rang înalt a fost ucis, au declarat armata şi serviciile de informaţii ucrainene, în timp ce locuitorii speriaţi au fugit din oraşele bombardate.
  • În oraşul Irpin, situat la marginea de nord-vest a Kievului, locuitorii au alergat cu copiii lor mici în cărucioare sau legănând bebeluşi în braţe, în timp ce alţii purtau cărucioare pentru animale de companie, pungi de plastic şi valize.
43280 afișări
Imaginea articolului Serviciile de informaţii militare ucrainene: Ofensiva Rusiei în Ucraina continuă, dar într-un ritm semnificativ mai lent

Serviciile de informaţii militare ucrainene: Ofensiva Rusiei în Ucraina continuă, dar într-un ritm semnificativ mai lent

„Este ca un dezastru, oraşul este aproape distrus, iar în cartierul în care locuiesc, parcă nu există case care să nu fi fost bombardate", a declarat o tânără mamă, ţinând un bebeluş în braţe sub o pătură, în timp ce fiica ei stătea lângă ea. „Ieri a fost cel mai dur bombardament, iar luminile şi sunetul sunt atât de înfricoşătoare, iar întreaga clădire se cutremură”.
 
Serviciile de informaţii militare ucrainene au declarat marţi că forţele ucrainene au ucis un general rus în apropiere de oraşul asediat Harkov, al doilea comandant rus de rang înalt care a murit în timpul invaziei, potrivit Reuters.
 
Generalul-maior Vitaly Gerasimov, prim-adjunctul comandantului Armatei 41 ruse, a fost ucis luni, a declarat într-o declaraţie Direcţia şefă a serviciilor de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării.
 
Statul major general al forţelor armate ucrainene a declarat că ofensiva rusă continuă, deşi într-un ritm semnificativ mai lent.
 
Ministerul rus al apărării nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, iar Reuters nu a putut verifica rapoartele.
 
Invazia Rusiei, cel mai mare atac asupra unui stat european de la al Doilea Război Mondial încoace, a creat 1,7 milioane de refugiaţi, o serie de sancţiuni împotriva Moscovei şi temeri de un conflict mai amplu, în timp ce Occidentul varsă ajutor militar în Ucraina. citeste mai departe
 
Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina o "operaţiune specială" despre care spune că nu este concepută pentru a ocupa un teritoriu, ci pentru a distruge capacităţile militare ale vecinului său sudic şi pentru a captura ceea ce consideră naţionalişti periculoşi.
 
Moscova a propus de atunci să le ofere marţi locuitorilor oraşelor Sumy şi Mariupol posibilitatea de a se muta în altă parte în Ucraina, stabilind un termen limită în primele ore ale dimineţii pentru ca Kievul să accepte, au relatat agenţiile de presă ruseşti. citeste mai mult
 
După cea de-a treia încercare de a reduce vărsarea de sânge la discuţiile din Belarus, negociatorii au avertizat că nu se aşteaptă ca următoarea rundă să aducă un rezultat final. Miniştrii de externe rus şi ucrainean sunt aşteptaţi să se întâlnească joi în Turcia.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru Reuters că Moscova va înceta operaţiunile dacă Ucraina va înceta luptele, îşi va modifica constituţia pentru a declara neutralitatea şi va recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi independenţa regiunilor deţinute de separatiştii susţinuţi de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici