Serviciile de securitate din Egipt au ucis 13 militanţi ai grupării Stat Islamic în regiunea Sinai

Serviciile de securitate din Egipt au ucis marţi 13 militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic în oraşul al-Arish, capitala regiunii Sinai din Egipt, după ce aceştia au deschis focul asupra autorităţilor, relatează Reuters.

347 afișări
Imaginea articolului Serviciile de securitate din Egipt au ucis 13 militanţi ai grupării Stat Islamic în regiunea Sinai

Serviciile de securitate din Egipt au ucis 13 militanţi ai grupării Stat Islamic în regiunea Sinai

În luna februarie, Guvernul a lansat o operaţiune împotriva militanţilor grupării teroriste Stat Islamic, care au ucis sute de persoane în atacuri asupra serviciilor de securitate şi civililor.

Militanţii au fost ucişi după ce au deschis focul asupra forţelor de securitate, care i-au găsit ascunşi într-o casă în construcţie din oraşul al-Arish.

La locul incidentului au fost găsite mai multe arme, muniţie şi exploziv.

Niciun membru al forţelor de ordine nu a fost rănit în altercaţie.

Preşedintele egiptean Abdel Fatah al-Sisi a ordonat forţelor armate în luna noiembrie să atace militanţii, la trei luni după ce aceştia au comis un atac asupra unei moschei din Sinai, în urma căruia 300 de persoane au murit.

Înfrângerea militanţilor islamişti şi restabilirea securităţii după ani întregi de violenţe a fost principala promisiune a preşedintelui Sisi, care a fost reales în luna martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici