Serviciile de securitate egiptene au interzis un film documentar despre evrei

Serviciile de securitate egiptene au interzis un documentar intitulat "Evrei din Egipt", cu o zi înainte de lansarea programată a acestuia, a anunţat marţi Amr Ramses, regizorul documentarului.

272 afișări
Imaginea articolului Serviciile de securitate egiptene au interzis un film documentar despre evrei

Serviciile de securitate egiptene au interzis un film documentar despre evrei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Filmul a fost interzis de Securitatea Naţională" egipteană, a declarat telefonic Amr Ramses, de la New York.

Filmul prezintă viaţa membrilor comunităţii evreieşti egiptene în prima parte a secolului XX şi explorează teme de identitate şi toleranţă. El urma să fie proiectat în trei cinematografe, miercuri.

"Şeful Biroului pentru Cenzură a spus că Securitatea Naţională vrea o copie şi au refuzat" difuzarea acestuia, a precizat Ramses.

Documentarul primise deja aprobarea Biroului pentru Cenzură, iar Ramses a anunţat că va cere în justiţie anularea interdicţiei.

Anunţarea filmului a creat o reacţie în Egipt, unde sunt create puţine opere pe această temă.

Cea mai mare parte a comunităţii evreieşti a părăsit ţara după criza Canalului Suez, în 1956, când preşedintele Gamal Abdel Nasser a expulzat evrei consideraţi neloiali faţă de ţară.

Comunitatea evreiască mai numără doar câteva zeci de persoane şi nu se manifestă public, de teamă să nu fie persecutată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici