Serviciile de securitate irakiene au eliminat 279 de insurgenţi în ultimele 24 de ore

Serviciile de securitate irakiene au omorât 279 de "terorişti" în ultimele 24 de ore, în cadrul operaţiunilor pentru a opri avansarea spre Bagdad a insurgenţilor sunniţi, anunţă surse oficiale.

636 afișări
Imaginea articolului Serviciile de securitate irakiene au eliminat 279 de insurgenţi în ultimele 24 de ore

Serviciile de securitate irakiene au eliminat 279 de insurgenţi în ultimele 24 de ore (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin 279 de terorişti au fost omorâţi în ultimele 24 de ore", afirmă Qassem Atta, un purtător de cuvânt al premierului Nuri al-Maliki.

Serviciile de securitate irakiene au lansat o contraofensivă împotriva miliţiilor sunnite, la nord de Bagdad, în contextul în care Guvernul Nuri al-Maliki a decretat starea de urgenţă şi are prerogative nelimitate.

Efective suplimentare au fost mobilizate vineri la Samarra, oraş situat la 110 kilometri nord de Bagdad. Armata irakiană speră să recucerească Tikrit, principalul oraş al provinciei Salaheddin, precum şi localităţile Dour şi Baiji, ocupate de insurgenţi sunniţi.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), afiliat reţelei Al-Qaida, a ocupat, în ultimele săptămâni, numeroase provincii din nordul Irakului, iar acum avansează spre Bagdad. Statele Unite au anunţat că analizează posibilitatea unor raiduri aeriene împotriva poziţiilor insurgente, excluzând însă o nouă intervenţie militară terestră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici