Serviciile de spionaj americane au suspectat că Prigojin punea la cale o rebeliune de la jumătatea lunii iunie

Statele Unite au suspectat că Prigojin intenţionează să lanseze o acţiune împotriva conducerii militare ruse, relatează presa americană.

20585 afișări
Imaginea articolului Serviciile de spionaj americane au suspectat că Prigojin punea la cale o rebeliune de la jumătatea lunii iunie

Agenţiile de spionaj americane au cules informaţii care sugerează că liderul Wagner Evgheni Prigojin plănuia să întreprindă o acţiune împotriva conducerii militare a Rusiei încă de la jumătatea lunii iunie, a relatat presa americană.

În ultimele două săptămâni a existat o "mare îngrijorare" cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în ceea ce priveşte controlul lui Vladimir Putin asupra puterii şi a arsenalului nuclear al ţării, a relatat Washington Post, citând oficiali americani anonimi.

Momentul exact şi natura planurilor lui Prigozhin nu au fost clare până vineri, când liderul Wagner a început să posteze pentru prima dată despre un presupus atac cu rachete ruseşti asupra forţelor sale, dar "au existat suficiente semnale pentru a putea  transmite conducerii ... că se pregăteşte ceva", a declarat un oficial citat de Washington Post.

Potrivit New York Times, oficiali americani de rang înalt din domeniul securităţii naţionale au avut indicii încă de miercuri că Prigozhin se pregătea să acţioneze, iar oficiali din domeniul informaţiilor au organizat în aceeaşi zi şedinţe de informare cu administraţia Biden şi cu oficiali din domeniul apărării. 

Un grup restrâns de lideri ai Congresului au fost informaţi joi, când a venit o confirmare suplimentară a complotului, potrivit Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici