Serviciile secrete americane sugerează că Grupul Wagner din Rusia vrea să furnizeze armament grupării Hezbollah

Statele Unite dispun de informaţii potrivit cărora grupul de mercenari Wagner din Rusia intenţionează să furnizeze organizaţiei Hezbollah un sistem de apărare aeriană, relatează The Wall Street Journal.

403 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete americane sugerează că Grupul Wagner din Rusia vrea să furnizeze armament grupării Hezbollah

Citând oficiali americani, WSJ a scris că grupul Wagner, care a jucat un rol crucial pentru Rusia în războiul împotriva Ucrainei, intenţionează să furnizeze sistemul Pantsir-S1.

Cunoscut de NATO sub numele de SA-22, acesta foloseşte rachete antiaeriene şi tunuri de apărare aeriană pentru a intercepta avioanele.

Un oficial american a fost citat spunând că Washingtonul nu a confirmat că sistemul a fost trimis. Dar oficialii americani monitorizează discuţiile care implică Wagner şi Hezbollah, potrivit WSJ.

Sistemul Pantsir ar urma să fie furnizat Hezbollah prin Siria, unde Rusia îl sprijină pe preşedintele Bashar al-Assad, intrând în războiul civil din această ţară în 2015, a adăugat acesta.

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au fondat Hezbollah în 1982, în mijlocul războiului civil din Liban din perioada 1975-1990.

Hezbollah este aliat cu Hamas din Fâşia Gaza şi a atacat de mai multe ori cu rachete spre Israel de la începutul conflictului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici