Serviciile secrete analizează vocea călăului grupului SI care are accent american sau canadian

Experţii serviciilor secrete occidentale analizează vocea şi accentul unui călău al grupului terorist Stat Islamic care apare, vorbind în limba engleză, în cea mai recentă înregistrare video, cea cu executarea a 21 de creştini egipteni în Libia, informează CNN.

257 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete analizează vocea călăului grupului SI care are accent american sau canadian

Serviciile secrete analizează vocea călăului grupului SI care are accent american sau canadian (Imagine: HEPTA)

În afară de britanicul "John Jihadistul", care apărea în înregistrări video cu execuţii teroriste comise în Siria şi Irak, acum există un alt călău al grupului terorist Stat Islamic care vorbeşte bine limba engleză, informează CNN.

Teroristul apare pe o plajă din Libia, vorbind în numele a încă 20 de călăi care execută 21 de egipteni creştini de confesiune coptă.

Specialiştii serviciilor de informaţii occidentale analizează înregistrarea video, căutând mărci ale vocii, accentului şi stilului vorbirii călăului. În plus, sunt verificate statura şi alte trăsături ale teroristului.

Potrivit experţilor, călăul vorbeşte engleza cu accent american ori canadian.

Terorişti ai grupului islamist sunnit Stat Islamic au decapitat, la sfârşitul săptămânii trecute, în nord-estul Libiei, 21 de creştini egipteni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici