Serviciile secrete britanice NEAGĂ că ar fi fost implicate în ipotetica interceptare a lui Trump

Serviciul guvernamental britanic de informaţii (GCHQ) neagă categoric acuzaţiile că ar fi fost implicat în ipotetica interceptare a conversaţiilor lui Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale, după ce purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a menţionat aceste acuzaţii, relatează BBC.

397 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete britanice NEAGĂ că ar fi fost implicate în ipotetica interceptare a lui Trump

Serviciile secrete britanice NEAGĂ că ar fi fost implicate în ipotetica interceptare a lui Trump

Un purtător de cuvânt al Serviciul guvernamental britanic de informaţii a declarat că recentele afirmaţii făcute de comentatorul media şi fostul judecătorul Andrew Napolitano privind o presupusă cere pentru interceptarea de către GCHQ a convorbirilor lui Donald Trump sunt nişte "nonsensuri, complet ridicole şi ar trebui ignorate".

Reacţia vehementă a GCHQ vine după ce Sean Spicer a vorbit despre aceste acuzaţii, citând afirmaţii în acest sens făcute de comentatorul media şi fostul judecătorul Andrew Napolitano la postul de televiziune Fox News.

"Trei surse din cadrul serviciilor de informaţii au informat Fox News că preşedintele Obama a evitat lanţul ierarhic de comandă, nu a folosit NSA, nu a folosit CIA, nu a folosit FBI şi nu a folosit Departamentul de Justiţie, a folosit GCHQ", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Recent, Donald Trump a acuzat Administraţia Barack Obama că ar fi ordonat interceptarea ilegală a conversaţiilor echipei sale în campania electorală din 2016.

Totuşi, preşedintele american Donald Trump nu crede că predecesorul său, Barack Obama, a ordonat personal interceptarea conversaţiilor sale, a declarat luni Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Casa Albă a solicitat Congresului să investigheze acuzaţiile lui Donald Trump. Marţi, oficialii de la Casa Albă au comunicat că Donald Trump ”este foarte sigur” că acuzaţiile sale vor fi ”justificate”.

Joi, Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor a anunţat că nu a identificat dovezi care să susţină ipoteza preşedintelui Donald Trump că Administraţia Barack Obama ar fi interceptat conversaţiile din Turnul Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici