Serviciul Aviatic a impus o zonă de interdicţie aeriană în regiuni din estul Ucrainei

Serviciul Aviatic de Stat din Ucraina a impus o zonă de interdicţie aeriană deasupra regiunilor Doneţk, Luhansk şi, parţial, Harkiv, în urma prăbuşirii avionului malaysian în estul ţării.

64 afișări
Imaginea articolului Serviciul Aviatic a impus o zonă de interdicţie aeriană în regiuni din estul Ucrainei

Serviciul Aviatic a impus o zonă de interdicţie aeriană în regiuni din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Ministerul ucrainean pentru Infrastructură a anunţat că Guvernul a înfiinţat o comisie ad-hoc pentru a investiga prăbuşirea avionului, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

Organizaţiile pentru siguranţa navigaţiei aeriene s-au declarat dispuse să asiste la ancheta în vederea descoperirii cauzelor prăbuşirii.

Reprezentanţi ai autorităţilor aviatice din ţările ai căror cetăţeni se aflau la bordul aeronavei prăbuşite vor fi invitaţi să participe la anchetă.

Un avion de linie malaysian, care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Potrivit ultimei numărători furnizate de către compania Malaysia Airlines vineri dimineaţa, la bordul avionului se aflau 154 de olandezi, 43 de malaysieni (inclusiv cei 14 membri ai echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, cinci belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Experţi ai serviciilor americane de informaţii apreciază că avionul Boeing 777 a fost doborât de o rachetă sol-aer, însă originea acesteia rămâne pentru moment incertă.

Autorităţile de la Kiev şi rebelii s-au acuzat reciproc imediat că ar fi la originea unui tir de rachetă, care ar fi cauzat catastrofa, însă nici un element material nu a permis stabilirea clară a responsabilităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici